31/07/2021

artikel in de avibo 8/09/2021 😉31 juli 2021 blauwbekken nokereOp 31 juli was onze laatste zetting bij de blauwbekken van het seizoen 2021.43 deelnemers kwamen opdagen met terug een verdienstelijke winnaar De vriese jurgen met 697 liedjes met vogel FjaskoVoor veel liefhebbers was dit al hun laatste zetting van het seizoen en waren hun vogels al goed in de rui , anderen konden nog wel wat zettingen hier en daar mee pikken in de komende maand augustus.Na de prijsuitreiking kon iedereen naar goede gewoonte bij de blauwbekken terug tevreden naar huis met bloem en natura.Hieronder ons speelseizoen eens cijfermatig onder de loepe genomen :Over 15 zettingen zijn er in totaal 620 vogels gezet geweest dat geeft een gemiddelde van 41 vogels per zetting.Gelet op het feit dat er 6 zettingen gespeeld zijn met een maximum van 25 deelnemers door de covidmaatregels en 9 met een onbeperkt aantal deelnemers ( over die 9 zettingen zijn er 470 vogels gezet met gemiddeld 52 vogels per zetting.)Hoogste getal gespeeld over deze zettingen was 730 liedjes .We mogen ondanks alles toch terug van een geslaagd seizoen spreken.Laat ons hopen dat we volgend seizoen terug op de normale manier kunnen opstarten en dat we dat COVID-BEEST voorgoed kunnen bannen uit ons leven.In naam van het bestuur en onze lokaalhouders bedanken we iedereen die is komen zetten dit jaar.Hopelijk mogen we jullie volgend seizoen terug talrijk ontvangen

Johan lamon

Kan een afbeelding zijn van binnen en steenmuur
Kan een afbeelding zijn van buitenshuis en boom